Hør her mand!

Pia-Emilie
Pia-Emilie

Hør her mand!

Som mand er du sikker på, at du har været tydelige i din kommunikation. Alligevel gør børnene ikke det, du forventer, og de lytter tilsyneladende slet ikke. Fx når du kommer hjem fra arbejde og skoletaskerne ikke er sat på plads og madkasser og drikkedunke ikke er taget ud. Det der burde være så nemt og ligetil, der sker bare ikke. Det er præcis det samme omkring borddækning, lektier, sovetid og alle de andre ting i hverdagen, som er helt basic. Det gentager sig den ene dag efter den anden.

Disse gøremål og aftaler er i dine øjne så simple, at det opleves som en provokation, at børnene ikke bare gør det. Du oplever, at de ikke respektere dig, når de efter utallige påtaler fortsat ikke afleverer madkasserne, hjælper til med borddækning eller lægger sig til at sove, når det er sengetid.

Uden at vide det, er du anspændt i det øjeblik, du træder ind ad døren efter en lang dag på arbejde. Man snubler over skoletasker, sko… det er jo der rene kaos. Du bliver tydeligvis ikke respekteret og rammes af magtesløshed, som igen bliver til vrede og skæld ud på børnene.

Din kone synes du reagerer for hårdt, er alt for kontant, og hun er begyndt at tage børnene i forsvar. Hun synes ikke det er så vigtigt med skoletasker og madkasser. Det er jo bare børn, og hun forstår ikke, at det hele skal handle om pligter og gøremål, men at der er langt mere på spil.

I har haft mange snakke uden at nå til enighed. Din frustration bliver ikke mindre, når du synes din kone i modsætningen til dig er for eftergivende. Du oplever måske ligefrem, at I modarbejder hinanden.

Måske har du forsøgt at bruge din kones strategi om at være blød og eftergivende, men den rolle kan du som mand slet ikke være i. Det giver ikke mening. Du ønsker det bedste for dine børn og mener, det er helt forkert ikke at opdrage dem eller stille krav til dem.

Dette er et klassisk og hel dagligdags eksempel på hvordan man som mand kører fast i kommunikationen med først sine børn og dernæst med konen. Det kan blive et trælst mønster, der gentager sig dag efter dag.

Der skal ikke så meget til at bryde dette mønster. Det starter med dig mand, og der skal forbavsende få ændringer til i din opfattelse og kommunikation til at skabe forandring og resultater i hverdagen.

Hvis du gerne vil forstå hverdagskommunikationen med dine børn og din hustru. Hvis du gerne vil slippe de daglige frustrationer og vide nøjagtigt hvordan du gør det, så book en tid hos mig og jeg hjælper dig.

Del på:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Du vil måske også gerne læse ..

Allergi

Allergi H2- tag Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown

Læs mere

Lad ikke vintertrætheden tage styringen.

Når du mærker vintertrætheden Det behøver ikke kun at være i de mørkeste måneder på året, at du mærker vintertrætheden. Mange mærker det allerede når sommeren skifter til efterår, dagene

Læs mere

Sådan undgår du energivampyrer eller narcissister

De fleste af os har flere gange i livet mødt en narcissist. De er i starten yderst charmerende og viser tydeligt, at de gerne vil dig. Så snart du har kritiseret dem eller såret dem ved at afvise at gøre som de ønsker, så vender de sig mod dig. Gå ikke ind i et skænderi med dem, forsøg ikke, at få dem til at forstå dig. Det vil ramme dig som en boomerang.

Læs mere