Styrk dit barns selvværd

Pia-Emilie
Pia-Emilie

Styrk dit barns selvværd

Når du bliver forælder, sker der mange ændringer i dit liv. Du går fra at prioritere dig selv som værende den vigtigste i dit liv, til som forælder at lade børnenes behov komme i første række og dine egne behov i anden række.

Dit ansvar som forældre

Det er nu blevet dit ansvar som forælder at guide, støtte og løfte dit barn.

Når du formår dette, vil dit barn have lettere ved at tro på sig selv og føle sig hørt og værdsat. Det gør i den grad også, at dit barn lærer at mærke efter. Børn skal lære, at det at mærke efter og handle på det, skaber en balance, en ro og en styrke i dem selv.

Forældres vigtigste rolle

Det, at få lov til at sige til eller fra og blive taget alvorligt, styrker dit barns selvværd.

Forældrenes vigtigste rolle er at vise barnet, at det er elsket, at støtte barnet i at udvikle sig til at blive selvstændig og respektere barnets følelser, uanset om barnet er glad eller ked af det. Det, at vise barnet at barnets følelser er tilladte, giver barnet selvtillid, selvværd og lyst og mod på livet.

Vi kan godt glemme forældrerollen

Nogle gange glemmer vi som forældre at påtage os det ansvar, eller vi er usikre på hvordan vi kan gøre det rigtigt. Måske er vi fokuseret på arbejde eller andre ting og kommer ubevidst til at nedprioritere børnene.

Du kan styrke dit barns selvværd ved at:

  • Overveje hvad dit barn selv kan og giv dit barn ansvar.
  • Sige, at det er okay at fejle. Ingen er perfekte. Grin når I ikke er perfekte.
  • Undlade at skælde dit barn ud.
  • Prioritere at bruge noget tid sammen med dit barn.
  • Lytte til dit barn.
  • Tage ansvar selv.
  • Give fysisk berøring og nærvær plus masser af kærlighed.

Del på:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Du vil måske også gerne læse ..

Allergi

Allergi H2- tag Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown

Læs mere

Lad ikke vintertrætheden tage styringen.

Når du mærker vintertrætheden Det behøver ikke kun at være i de mørkeste måneder på året, at du mærker vintertrætheden. Mange mærker det allerede når sommeren skifter til efterår, dagene

Læs mere

Sådan undgår du energivampyrer eller narcissister

De fleste af os har flere gange i livet mødt en narcissist. De er i starten yderst charmerende og viser tydeligt, at de gerne vil dig. Så snart du har kritiseret dem eller såret dem ved at afvise at gøre som de ønsker, så vender de sig mod dig. Gå ikke ind i et skænderi med dem, forsøg ikke, at få dem til at forstå dig. Det vil ramme dig som en boomerang.

Læs mere