Angstbehandling

Angsten har en stor kræft og kan være svær at slippe af med

Hvad er angst?

Angst kommer i mange forskellige afskygninger, og uanset hvilken angst vi taler om, så er det noget, der skal tages alvorligt. Angsten har en stor kræft og kan være svær at slippe af med. Hvis angsten først rammer dig, overtager den hele dit tankesæt og kan føre til bl.a. angstanfald.

Herunder kan du læse om nogle af de mest almindelige angstformer. Længere nede på siden kan du læse mere om angst samt behandling af angst

Hvorfor får man angst?

Der er mange årsager til, at man kan få angst. Den kan opstå som følge af en enkelt hændelse eller flere forskellige situationer, eller den kan komme snigende som et resultat af en lanvarig påvirkning. Angst ses også ofte som symptom i forbindelse med stress.

Hvor mange lider af angst?

Du er ikke alene. Rigtig mange mennesker i Danmark – og andre lande – lider af angst. Men ikke alle har angst for det samme eller af samme årsag. I år 2023 er der +400.000 Danskere der lider af en form for angst

Behandling af angst

Open Mind tilbyder effektiv behandling af angst, helbredsangst, OCD, socialangst, separationsangst, panikangst og angst for mad.

Du skal ikke gå og være påvirket af angsten, når du kan slippe fri af den gennem terapi. Jeg har hjulpet mange børn og voksne af med deres angst. Metakognitiv terapi er en metode, der har vist sig at være meget effektiv, og behandlingen giver hurtigt forbedringer og forhindrer tilbagefald.

Ønsker du at slippe af med din angst, så ring til Pia-Emilie på 61168040.

Det er uforpligtende at få en indledende snak om hvilket terapiforløb, der passer til præcis dig og din situation.

Hvordan føles angst?

Når du har angst, føles det som om tankerne har taget kontrollen over dig. Det føles som om du ikke kan slippe fri for dine tanker. Du oplever måske, at din angst langsomt fylder mere og mere i din hverdag og, at du har brug for hjælp for at slippe af med angsten.

De fleste med angst oplever, at de er begrænset i deres hverdag og at angsten fylder alt for meget . Ofte vil både bekymringer og kroppen være påvirket af angsten.

Symptomerne på angst kan være forskellige. Mange oplever hjertebanken, åndenød, kvalme og prikken i fingrene. Det føles så ubehageligt, fordi følelser, tanker og og adfærd forstærker hinanden.