Gruppeforløb

For dig der gerne vil være bedre til at sætte grænser.

Gruppeforløb for dig, der gerne vil være bedre til at sætte grænser

Bliver du tit overtrumfet Siger du ofte ja til opgaver, du egentlig ikke har overskud eller har tid til Tilbringer du tid med mennesker, du egentlig ikke har lyst til t være sammen med?

Ender du tit sammen med en partner eller veninde, som går over stregen. Får du ofte skyldfølelse over, ikke kan leve op til andres forventninger, eller ikke altid at kunne hjælpe andre?

Dette var blot et udpluk af, hvordan det opleves, når vi har svært ved at sætte grænser. Kan du nikke ja til en eller flere af ovenstående, så har du sikkert svært ved at sætte grænser. Hvis du skal have det godt, er det vigtigt, at du mestre det at kunne sætte grænser.

Det kan påvirke dig i dit personlige liv, dit kærlighedsliv eller i dine venskaber, men også på dit arbejde. I værste fald, kan det medfører unødvendig stress både på jobbet og privat, da langt flere opgaver, end du magter, bliver lagt på dine skuldre. 

Hvordan påvirker det dit kærlighedsliv?

I dit kærlighedsliv, eller med veninder, kan det betyde, at du for sent eller slet ikke får sagt fra overfor en person, som ikke er god for dig. 

Uanset hvad hvad der kan være årsag til, at du ikke får sat grænser, kan vi hjælpe dig med at blive bedre til, at stå ved dig selv og sætte grænser. Det kan du lære, ved at tilmelde dig gruppeforløbet hos os. 

Se under event hvornår næste gruppeforløb starter, eller ring til os for at høre mere.  

Hvorfor er det egentlig så svært at sætte grænser, når det burde være så let at sige nej, sige fra eller at sige stop.

Hvorfor det kan være så
svært at sætte grænser?

Hvorfor er det egentlig så svært at sætte grænser, når det burde være så let at sige nej, sige fra eller at sige stop. 

Måske kan du selv mærke en frygt, når du har et ønske om at sætte grænser,.

Måske mærker du en stor modstand, at du oplever, at det oftest er en umulig udfordring at sætte en grænse. 

I mange tilfælde handler det i bund og grund om svækket selvværd, at du mangler troen på dig selv, eller at du er bange for at skuffe eller såre andre. De sidste to, kan især lægge som en stor byrde. Samtidig er det en følelse, som mange kender til. Vi har alle en forventning om, hvad andre forventer af os, og hvis vi ikke opfylder de forventninger, kan det give en ubehagelig følelse af skyldfølelse. 

Hos nogle, er ideen om andres forventninger så langt fra virkeligheden, at de alt for ofte giver efter for deres egne personlige grænser, fordi du gerne vil tilfredsstille andre, eller være gode ved andre. 

Det er sjældent, at andres forventninger  til dig er lige så store, som dem du ligger på dig selv, og hvis det skulle være tilfældet, så kan det være, at du omgiver dig med mennesker, som i sidste ende ikke er gode for dig. Dem skal du også kunne sige fra overfor.  

Grænser, kan være svært, hvis du er usikker på, hvordan du gør det rigtigt.

– hvornår har jeg ret til at sætte grænser?

– Er det ikke meget lettere, hvis jeg undlader at sætte grænser, så er der ingen der bliver sure på mig?

– Jeg kan ikke sætte grænser, da jeg får skyldfølelses og en frygtelig ubehag i kroppen.

Få hjælp og mærk forbedring!

Uanset, hvorfor du har svært ved at sætte grænser, så kan vi hjælpe dig ved at give dig redskaberne til at blive bedre til at stå ved dine egne grænser.

De redskaber kan du opbygge og lære at mestre, ved at tilmelde dig vores gruppeforløb.

Når du tør at stå ved dig selv,  hvad du mener, hvad du magter og hvad DU har lyst til, så kan du hvile bedre i dig selv og dit voerskud vil blive større.

Du kan forandre din situation. Du skal bare turde tage skridtet. 

 

Kontakt Open Mind på tlf. 61 16 80 40 for at høre mere.