Uncategorized

Hvordan du slipper følelsen af ensomhed

Føler du dig ensom blandt andre?

En følelse af ensomhed er ikke altid lig med at være alene. Mange føler sig ensomme selv i samvær med andre. Det kan måske lyde en smule paradoksalt, for hvorfor kan man føle sig ensom selv, når man er sammen med venner og familie?

Hvis dine følelsesmæssige behov ikke bliver opfyldt

Det er i virkeligheden kvaliteten af den sociale kontakt, der er afgørende for følelsen af ensomhed. Hvis al éns sociale kontakt med venner, familie, kolleger osv. kun er rent overfladisk, så er det klart, at ensomheden forbliver og måske endda vokser sig større. Vi har alle brug for menneskelig kontakt på et dybere plan. Det er vigtigt, at vi i vores sociale liv og blandt vores nærmeste er i stand til at føle os:

  • Accepterede
  • Værdsatte
  • Forståede

Hvis ikke disse tre basale følelser bliver opfyld, så er det, at ensomheden har det med at opstå, selv når man egentlig ikke er alene i fysisk forstand.

Til tider kan ensomheden endda være værst, når man er sammen med netop de mennesker, man føler, ikke forstår og værdsætter én.

Det egentlige paradoks: Når du er værdsat, men fortsat er ensom

Nogle har egentlig både venner og familie, som i princippet burde opfylde de tre tidligere nævnte følelser. Men alligevel er det muligt at føle sig ensom, selvom alt burde pege i den modsatte retning.

Føler du at din familie og venner:

  • Viser at de sætter pris på dig?
  • Viser at de værdsætter dig?
  • Interesserer sig for dig?
  • Tager initiativ til at være sammen med dig?

Men at du samtidig ikke er i stand til at knytte dybe følelsesmæssige bånd til dem? Måske føler du ofte, at du ikke passer ind blandt dem, og at en tomhed i stedet opfylder dig?

Der er hjælp at hente

Uanset din grund til at føle dig ensom, er der hjælp at hente. Ensomhed er muligt at komme ud af. Selvom en eller anden form for ensomhed er svær at undslippe i visse perioder i éns liv, så kan vi hos Open Mind hjælpe dig med at komme ud af den store ensomhed.

Vi hjælper dig med at danne bedre og mere meningsfulde relationer til dine nærmeste. Sammen hjælper vi dig med at kunne få og danne relationer, hvori du er i stand til at føle dig værdsat, accepteret og forstået. Sammen dykker vi ned i, hvorfor du egentlig føler dig ensom, og hvordan vi i fællesskab kan løfte dig ud af den ensomhed.

Har du forsøgt at løse problemet uden gode resultater?

Måske har du før forsøgt at handle på og ændre din situation, men det er ikke lykkedes for dig. Måske har det endda blot yderligere fæstet din følelse af ensomhed.

Hvorfor har dine forsøg fejlet?

Det skyldes ofte, at vi som mennesker har det med at prøve på samme måde hver gang. Når man er ensom, er man låst fast i en ubehagelig situation med en masse ubehagelige følelser. I en sådan fastlåst situation benytter vi os ofte af den samme værktøjskasse hver gang, og derfor bliver resultatet ofte det samme. Hos Open Mind giver vi dig nogle nye værktøjer, du kan benytte dig af.

Et lille tankeeksperiment

Forestil dig, at du cykler samme rute tre gange om ugen. Det er en helt perfekt rute for dig. Der er smuk udsigt, og den er tilpas udfordrende.

I løbet af din rute stikker der en gren ud fra et træ og rammer dig i ansigtet. Den efterlader et rødt mærke, og det gør ondt. Den første gang bliver du overrasket over, at grenen rammer dig, men du tænker ikke synderligt meget over det. Vi har det med som mennesker, at noget skal gøre ondt på os flere gange, før vi handler på det.

En dag husker du grenen og forsøger at undvige den, men så rammer en anden gren dig. Det gør dig vred og frustreret.

Efterfølgende stopper du med at cykle ruten, selvom den startede med at være helt perfekt for dig, men du er bange for at blive ramt igen. Eller også affinder du dig med, at en gren kommer til at ramme dig. Du foretager et passivt valgt og fortsætter som altid. Du accepterer smerten.

Sammenlign nu cykelturen og smerten fra grenen med den måde, du har forsøgt at handle og forbedre på dine sociale relationer.

Tag kontakt til os

Hos Open Mind hjælper vi dig med, hvordan du kan gøre noget andet. Vi hjælper dig med at finde tilbage på rette vej i dit sociale liv med dine nærmeste, og hvordan du atter kan føle dig værdsat, accepteret og forstået sammen med dem.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *